Home

                                                        Albert Aerts , wegracer
                                                                   +Chimay 30 mei 2004- 14u20
                      albertaerts.jpg
                        Wereldkampioen 2001 World Endurance SBK  , verschillende keren Belgisch Kampioen
                              
                                                 albertaertsrp.jpg
                                                 
 Albert Aerts, wereldkampioen Endurance 2001, om het leven gekomen.
De Belgische snelheidspiloot Albert Aerts kwam zondagnamiddag om het leven na een zware val in de 3 Uren van Chimay, een manche om het Belgisch kampioenschap uithouding (Probike). Aerts was 31 jaar oud. In 2001 kroonde hij zich tot wereldkampioen uithouding samen met Laurent Naveau en de Duitser Heinz Platacis op een Honda.

De onfortuinlijke motorrijder ging zondagnamiddag in de allerlaatste ronde van de baan, op het moment dat hij in tweede stelling lag en nog volop voor de zege wou gaan.
Albert Aerts en Louis Wuyts waren de winnars van de  2003  editie van de Probike op Chimay.
Ironisch genoeg werd hij samen met zijn teammaat Louis
Wuyts nog als derde opgenomen in de eindstand, die een ronde voor de val werd opgemaakt.
Met spoed werd Aerts  nog overgebracht naar het ziekenhuis van Chimay, waar hij even later aan zijn verwondingen bezweek. Albert Aerts werd Belgisch kampioen pure snelheid in de 250 cc in 1994 en 1996.
En in 2001 Wereldkampioen Endurance- Superbike Klasse -  met het Wim Motors Team , Albert Aerts keerde terug naar het Bk in 2003 , het Wim Motors team kon het sukses van 2001 in 2002 wegens oa een gebrek aan sponsoring niet meer verder zetten.
Albert Aerts en Louis Wuyts reden de Probike op een terug door Wim Motors geprepareerde Fireblade CBR1000RR en waren kandidaat kanshebbers voor de titel 2004 ,  mischien wou het team een comeback voorbereiden naar het Wk endurance in de toekomst?

Albert Aerts was een gedreven en ervaren piloot  en zal gemist worden door iedereen die het snelheidsgebeuren in België van nabij kent.

 (dwm, belga)


Oproep om massaal naar af te komen met de motorfiets naar de begraffenisplechtigheid van "Beirre"
Zaterdag 5 juni  in de kerk van den Briel
(bij Baasrode)  , Provinciale Baan Buggenhout om 10:30uur.
Als eerbetoon aan een groot wegracer

Voor al diegene die zaterdag een laatste groet en blijk van respect willen tonen voor den Beiren,die kunnen zaterdagmorgen afzakken naar het dorpsplein in Baasrode.Ik zal daar zijn vanaf 9u40 en vertrek met de moto om 10u10 naar de kerk op den Briel waar Albert ten grave wordt gedragen. Ikzelf heb een grijs/zwarte Dainese tattoo vest en een helm van de eeuwige Wayne Gardner en rij met een ,(nu onderussen al een camion)mat zwarte Fireblade.
Het dorpsplein is makkelijk te vinden,wie van Gent of Antwerpen komt en via de autostrade rijd moet via Dendermonde komen.Vanaf daar rijd ge richting Mechelen,eerste rondpunt(hoogveld) rechtdoor en de weg blijven volgen dan komt men direkt in Baasrode centrum .Op het einde vande Baasrodestraat gaat men rechts en volgt men de baan links mee(aan splitsing) en dan ongeveer 500mtr verder is het dorpsplein.Komt men van Mechelen langs over Willebroek zo richting Dendermonde volgen,dan passeert ge het kerkje op den Briel,wie toch naar het dorpsplein wil komen rijdt voorbij het kerkske de 2e lichten naar rechts volg de baan naar Baasrode centrum en op het einde van de SintUrsmarusstraat,(de straat waar ge de kerk van Baasrode passeert),naar links direkt terug links en weer 500mtr verder is het Dorpsplein.
Wie van de richting Brussel komt over Lebbeke kan het best de N41 nemen in Lebbeke richting Sint-Niklaas en aan de 2e lichten naar rechts.Dan komt men uit op het rondpunt aan Hoogveld en is het hetzelfde volgen als de motards van richting Gent,Antwerpen of Aalst
Ik hoop dat ik veel motards mag verwelkomen het zal mischien de pijn voor Moeder Annick en vader Frans en Albert zen zus niet wegnemen meer het leed zal bij zoveel medeleven mischien wat draaglijker zijn voor die mensen.
Steven"Petten"Currinckx
Via deze weg zou ik iedereen willen bedanken die aanwezig waren op den Beiren zijn uitvaartplechtigheid.
Ook zou ikzelf iedereen willen bedanken die aan mijn oproep om met de motor afte zakken nog eens extra te bedanken.Het is ook via jullie dat het een afscheid is geweest in stijl zoals een kampioen  als Albert het verdiende.De pijn van het afscheid van een vriend als den Beiren is daardoor voor mij wat draaglijker geweest en ik weet voor de familie,(wat het belangrijkste is!),was dit ook het geval.
HARTELIJK DANK.En ik hoop dat wij motorsportliefhebbers niet nog eens een verlies als dit te verwerken krijgen want iedere motorrijder die zijn leven verliest om zijn hobby is er ALTIJD EEN TEVEEL!!!
Beiren het was gisteren een vaarwel maar geen afscheid, je leeft in de harten van je vrienden verder!!!!

Steven"Petten"Currinckx

Links
World Endurance prive archief van Jacko Dijkhuizen
Spa-Francorchamps 2002 paperbike

Rouwregister Albert Aerts  op condelance nl
http://www.hra.be/nl/in_memoriam_nl.htm
http://www.condoleance.nl/registers/register_2769.html